Dropshipping in Nederland

Dropshipping in Nederland

Dropshipping is nog steeds enorm populair in Nederland, toch zijn er een aantal dingen veranderd tegenover het dropshipping van een aantal jaren geleden. Wij geven je graag de nieuwste tips. 

Is Dropshipping in nederland nog de moeite waard?

Nog steeds is er een zeer aantrekkelijke markt voor Dropshipping in Nederland. Toch zijn er een aantal dingen veranderd. Zoals dat Aliexpress niet meer de nummer een leverancier is simpelweg door de lange wachttijden waar de Nederlandse consument niet op wil wachten. 

Wat werkt nog wel in Nederland?

Er zijn veel verschillende manieren van Dropshipping dat nog wel heel goed werkt in Nederland. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet! 

Dropshipping met SEO 

In al een eerder geschreven blog vertelde we over de potentie van het gebruik maken van SEO binnen je Dropshipping business. Dit is het organisch positioneren van je webshop op zoekmachines zoals Google. Wel duurt het proces van een goede SEO strategie gemiddeld langer dan andere marketing campagnes en is dit ook voornamelijk een strategie voor de lange termijn.

Private branding Dropshipping

Het bouwen van een webshop waar het laten zien van je eigen merk voorop staat. Vaak worden deze Brands opgezet in een specifieke niche zoals bijvoorbeeld de tanden bleek niche. Toch zijn er nog talloze niches waar je als private brand veel winst in kan behalen. Het is belangrijk dat wanneer je een eigen merk wilt gaan opzetten je goed op de customer journey let. Zorg dat je direct je klant het “wow” gevoel geeft waardoor je ze direct overtuigd om voor jouw merk te kiezen. Hoe creatiever hoe beter! 

Samenwerken met influencers

Influencers zijn anno 2022 enorm populair geworden en bij het sluiten van de juiste deals kunnen ze van essentieel belang zijn voor je webshop. Zelf hebben wij ook veel met influencers samengewerkt en hier zitten een hoop voordelen aan. Zo kan je gemakkelijk zien wat de doelgroep van de influencers is waardoor je makkelijk zonder vooraf al geld te hoeven uitgeven kan checken of de influencers aansluiten op je business. Het lastige kan zijn om daadwerkelijk een deal te sluiten met influencers. Soms vragen ze enorme bedragen voor een samenwerking terwijl ze eigenlijk dat bedrag helemaal niet waard zijn. Probeer goed uit te onderhandelen en praat met meerdere influencers voordat je er met een in zee gaat. Zo krijg je direct een beeld welke prijzen tegen welk bereik er speelt. Zorg ook dat je een goede campagne hebt voorbereid, dit kan zijn een echte samenwerking waar je influencers jouw producten laat gebruiken of presenteren. Of een strakke video waar de volgers van de influencers precies zien wat het product is.

Wat werkt niet meer betreffend Dropshipping in Nederland?

We hebben gezien dat de hype van Dropshipping redelijk over lijkt te zijn en dat er meerdere serieuzere Dropshipping webshops worden opgezet. Bij het opzetten van een nieuwe webshop raden we je aan om niet meer vol in te zetten op de combinatie van Aliexpress en Facebook/Instagram advertenties. Consumenten zijn er erg alert op geworden wat wel en niet een Dropship store is en checken ook regelmatig de levertijden van de webshops. Probeer zo transparant naar de consument te communiceren. Vertel eerlijk of je aan Dropshipping doet en pak je verantwoordelijkheid wanneer er iets misgaat.

Nederlandse Leveranciers

Veel leveranciers hebben tegenwoordig het Dropshipping verdienmodel omarmt en bieden daardoor ook de mogelijkheid om Dropshipping in Nederland uit te voeren. Wij raden zelf altijd aan om leveranciers binnen je niche te benaderen voor Dropshipping en via die weg een samenwerking af te sluiten met je leverancier. Ook zijn er inmiddels partijen die al een voorraad hebben liggen die jij alleen nog maar hoeft te verkopen. Een voorbeeld van zo’n leverancier is Drobbs.